LUIK/BRUSSEL - De politie van Luik is vrijdag begonnen aan een speurtocht naar DNA-materiaal van de twee meisjes die sinds vorige week zijn vermist, in de woning van de hoofdverdachte. Ook zijn enkele grotten, gangen en tunnels in de buurt van de Luikse Citadel uitgekamd door speleologen, experts op het gebied van grotten. De grotten bevinden zich vlakbij de plaats waar de meisjes voor het laatst gezien zijn. Het onderzoek heeft nog geen tastbaar resultaat opgeleverd.

Verder blijft de politie de hoofdverdachte Abdullah Aid Oud, die een strafblad heeft voor de verkrachting van minderjarige meisjes, ondervragen. Daarbij maakt zij ook gebruik van videobeelden van een braderie in de wijk St. Léonard, waar de zeven- en tienjarige meisjes Stacy en Nathalie in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen. Op de beelden is de hoofdverdachte ook te zien. Deze blijft echter ontkennen iets met de vermissing te maken te hebben.

Minister

De ontvoering blijft in België voor beroering zorgen. De Belgische minister van Justitie Laurette Onkelinx is vrijdag naar Luik gegaan om zich op de hoogte te laten stellen van de stand van zaken van het onderzoek. De ouders van de twee meisjes hebben zich inmiddels partij gesteld in het onderzoek, om op de hoogte te kunnen blijven van de stand van zaken.

Vrijlating

Maandag moet de hoofdverdachte verschijnen voor de Raadkamer. Als het Belgische Openbaar Ministerie geen bewijs kan overhandigen is de kans reëel dat Aid Oud wordt vrijgelaten. De VRT meldt dat het parket inmiddels een tweede onderzoeksrechter heeft aangesteld.