TILBURG - D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan is te ver gegaan door te zeggen dat minister Alexander Pechtold "niet meer geloofwaardig is als kandidaat-lijsttrekker voor D66". Dat zei de minister woensdagavond in Tilburg tijdens het tweede lijsttrekkersdebat van de kleinste regeringspartij.

In De Telegraaf noemde Van der Laan woensdag haar eigen D66-minister ongeloofwaardig. Ook zou hij een loopje nemen met de feiten, stelde Van der Laan die Pechtold als concurrent heeft in de strijd om het lijsttrekkerschap. "Hij zegt: 'Ik ben een man van de analyse en Lousewies is van de oneliners'.

Dat is raar en ongeloofwaardig. Ik pik dat niet!" aldus Van der Laan in De Telegraaf.

Debat

Tijdens het tweede lijsttrekkersdebat in Tilburg gingen de twee een direct debat aan over de uitspraken in de krant. "Ik sta nog steeds achter het interview", zei Van der Laan tegenover de goed gevulde zaal in Tilburg.

"Dat is echt een probleem", vindt Pechtold. "Iemand ongeloofwaardig noemen is iemand buiten de discussie plaatsen", zei hij. "Lousewies geeft aan dat ze het beste uit mensen wil halen. Ik vind dat ze nu het slechtste uit zichzelf heeft gehaald."