LUIK/BRUSSEL - Het verhoor van de verdachte over de twee vermiste meisjes in Luik heeft nog niets opgeleverd. De man wordt sinds dinsdagnacht verhoord, nadat hij zich bij de politie had gemeld. Hij blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van Nathalie en Stacy.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De onderzoeksrechter moet woensdag beslissen of de verdachte, Abdallah A., aangehouden blijft.

De twee halfzusjes Stacy en Nathalie zijn sinds vrijdagnacht vermist. De politie zocht naarstig naar Abdallah A., omdat hij vlak in de buurt was ten tijde van de vermissing en tweemaal is veroordeeld wegens verkrachting.

Limburg

Ook de politie Limburg Zuid zoekt mee naar de twee meisjes. Ze doen dat op eigen initiatief, zonder dat de Belgische politie daarom gevraagd heeft, aldus een woordvoerder van de politie woensdag.

Er zijn geen aanwijzingen dat de meisjes in Limburg zijn. "We hebben foto's en gegevens van de meisjes opgevraagd bij de federale politie in Brussel en die tonen we intern bij elke briefing", zei een politiewoordvoerder. "We gaan geen speciale zoekacties doen. Wel letten de wijkagenten extra goed op". De politie gaat geen posters van de vermiste meisjes verspreiden en doet ook geen recherchewerk. Bij het korps zijn nog geen tips binnen gekomen.