LUIK - De man die als verdachte geldt in de verdwijningszaak van de Belgische meisjes Stacy en Nathalie, heeft zich dinsdagavond bij de politie gemeld. Hij was bij de politie bekend als zedendelinquent en werd al drie dagen gezocht.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 39-jarige verdachte Abdellah Ait Oud, wiens identiteit en foto eerder dinsdag waren verspreid, herkende zichzelf tijdens het journaal op televisie. Hij ging onmiddellijk naar de politie in Luik. Van een politiebureau werd hij overgebracht naar het paleis van justitie voor verhoor.

De zedendelinquent was op de avond dat de kinderen verdwenen in de buurt. Hij was in hetzelfde café als de moeder. Volgens de procureur-generaal van Luik was de verdachte in tegenstelling tot eerdere berichten niet voorwaardelijk vrij.

Moeder

De moeder van de twee vermiste meisjes uit Luik is inmiddels het gezag over al haar zes kinderen kwijt, meldde de commerciële Belgische zender RTL-TVi dinsdagavond. Eerder op de dag was al bekend geworden dat zij haar eenjarige baby had moeten afstaan aan de dienst Jeugdzorg.

De vrouw was zaterdag naar een café gegaan met haar eenjarige zoontje Sylvain. Een man belde de politie, omdat hij vond dat de baby niet goed werd verzorgd zo vlak na de verdwijning van diens halfzusjes.

De vrouw kwam vrijdagnacht om half drie uit het café om haar spelende kinderen te verzamelen. Ze ontdekte toen dat haar dochters van zeven en tien jaar waren verdwenen. Tientallen agenten hebben sindsdien vergeefs naar Stacy en Nathalie gezocht.