VENLO - De politie heeft maandagavond drie mannen (18, 41 en 48) uit Venlo opgepakt op verdenking van het neersteken van twee mannen (17, 57) uit dezelfde stad. Dat heeft zij dinsdag bekendgemaakt.

De steekpartij, maandagavond bij een visvijver in het Venlose stadsdeel Blerick, heeft volgens de politie te maken met "de verdwijning en de terugkeer van een 14-jarig meisje uit Venlo". Het meisje verdween op 24 mei en werd vorige week door de politie in Amsterdam weer gevonden.

De politie onderzoekt nog wat het meisje in de twee weken, dat ze van thuis weg was, heeft gedaan. Ze wil op dit moment hierover geen mededelingen doen. De politie heeft zeven rechercheurs op de zaak gezet.

Ernstig gewond

De slachtoffers raakten bij de steekpartij ernstig gewond. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De politie droeg tijdens het onderzoek maandagavond kogelwerende vesten, voor de eigen veiligheid, aldus een woordvoerster van de politie. Het motief voor de steekpartij ligt in de achtergrond van de verdwijning van het meisje, Joyce.

Op 24 mei verliet Joyce haar woning op de fiets en keerde niet terug. De politie vond haar fiets bij het station in Venlo en verspreidde op 28 mei het bericht van haar vermissing. Op 8 juni kwam de politie haar in Amsterdam op het spoor op grond van tips na landelijke media-aandacht.