ATLANTA - Verscheidene terroristische groeperingen hebben recent een bijeenkomst belegd in het grensgebied tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. Dit meldde vrijdag CNN, dat zich beroept op bronnen bij veiligheids- en inlichtingenorganisaties.

Bij de ontmoeting waren in ieder geval vertegenwoordigers van de door Iran gesteunde Hezbollah aanwezig. Het is niet duidelijk welke andere groeperingen de 'conferentie' ook bijwoonden. Op de bijeenkomst bespraken de terroristische groepen plannen voor aanslagen op Amerikaanse en Israëlische doelen, aldus CNN.

Het gebied waar de ontmoeting plaatshad, zou al langer in trek zijn bij terroristen, die gebruik maken van de slecht bewaakte grenzen en een bloeiende zwarte markt. In de maanden na de aanslagen in de VS in september vorig jaar, arresteerde de Paraguayaanse politie enkele tientallen mensen die betrokken zouden zijn bij terroristische organisaties.

De belangrijkste verdachten konden echter ontsnappen. Volgens de lokale inlichtingendiensten hebben verscheidene terroristische cellen zich nu dieper teruggetrokken in de Braziliaanse jungle. Daarnaast zou ook de financiële hoofdstad van Brazilië, Sao Paolo, en de Chileense vrij-handelszone Iquique broeinesten zijn van terroristische groeperingen.