AMSTERDAM - Een groep dronken jongeren heeft maandagmiddag in het De Mirandabad in Amsterdam hulpverleners die op weg waren naar een jongen die onwel was geworden, belaagd. Ze bedreigden ambulancepersoneel en een arts en beschadigden een ambulance. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Het incident bij het zwembad in de Rivierenbuurt had tegen 18.00 uur plaats, nadat een jongen uit een groep van zo'n twintig jongeren niet lekker werd. Zowel een toevallig passerende arts als het ambulancepersoneel werden bij aankomst belaagd en bedreigd. De hulpverleners besloten daarop te wachten op de ingeschakelde politie. Toen de ambulance uiteindelijk wilde wegrijden, gooiden de jongeren een fiets voor en een tegen het voertuig.

De opgetrommelde politie kon de rust snel doen weerkeren. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld. Hij had teveel gedronken, constateerden de hulpverleners. De ambulancebroeders en de arts hebben inmiddels aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De politie heeft nog niemand aangehouden.