LUIK/BRUSSEL - De moeder van de twee vermiste meisjes uit Luik is het gezag kwijtgeraakt over al haar zes kinderen. Dat berichtte de commerciële Belgische zender RTL-TVi dinsdagavond. Eerder op de dag was al bekend dat zij haar eenjarige baby had moeten afstaan aan de dienst Jeugdzorg.

De vrouw was zaterdag naar een café gegaan met haar eenjarige zoontje Sylvain. Een man belde de politie, omdat hij vond dat de baby niet goed werd verzorgd zo vlak na de verdwijning van zijn zusjes.

De vrouw kwam vrijdagnacht om half drie uit het café om haar spelende kinderen te verzamelen. Ze ontdekte toen dat haar dochters van zeven en tien jaar waren verdwenen. Tientallen agenten hebben sindsdien vergeefs gezocht naar de meisjes Stacy en Nathalie.

Justitie zoekt naarstig naar een zedendelinquent die de bewuste avond in hetzelfde café was als de moeder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning. De procureur-generaal van Luik heeft verklaard dat de verdachte in tegenstelling tot eerdere berichten niet voorwaardelijk vrij was.