DENPASAR - Het terroristennetwerk al-Qaeda zegt op een website betrokken te zijn geweest bij de bomaanslag op een discotheek op het Indonesische eiland Bali op 12 oktober. Dit meldde vrijdag de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Op de 'al Neda' website, staat onder meer dat "de aanslag op de synagoge in Tunesië, de verwoesting van twee schepen in Jemen en de aanslagen op nachtclubs en bordelen in Indonesië, laten zien dat al-Qaeda er niet tegenop ziet om aanslagen te plegen in Arabische en islamitische landen". "Mits deze landen horen tot het joodse-kruisvaarders-verbond", aldus de verklaring.

De website, dat frequent van adres verandert, is al vaker door al-Qaeda gebruikt om verantwoordelijkheid voor aanslagen op te eisen. De Indonesische en Amerikaanse autoriteiten hebben al eerder gezegd dat het terroristennetwerk van Bin Laden achter de aanslag in Bali zit, maar bewijs hiervoor was er niet.

Het dodental van de aanslag op het vakantie-eiland is intussen gestegen tot 192. Donderdag overleed in een ziekenhuis in Singapore een Australiër die bij de explosie ernstig gewond was geraakt.