LUIK/BRUSSEL - De politie in Luik heeft de zoekacties naar twee vermiste meisjes opgeschort tot nieuwe aanwijzingen opduiken. Tientallen agenten hebben sinds zaterdagochtend alle denkbare plaatsen al uitgekamd, zoals langs de Maas en op de hellingen van de vroegere citadel. "We hebben overal gezocht waar ze zich konden bevinden", zei de Luikse hoofdofficier van justitie Anne Bourguignont maandag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De tienjarige Nathalie Mahy en haar zevenjarige halfzusje verdwenen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De kinderen waren tot diep in de nacht bij een braderie in Luik. Ze sprongen op een luchtkussen, terwijl de moeder in een aangrenzend café aan het drinken was. Toen de moeder hen rond half drie 's nachts wilde meenemen, waren ze zoek.

Gsm-verkeer

De politie heeft inmiddels vele buurtgenoten en klasgenootjes ondervraagd. Bij veroordeelde pedofielen in Luik is vergeefs huiszoeking gedaan. Ook het gsm-verkeer van het mobieltje van Nathalie is bestudeerd zonder resultaat. De politie denkt steeds meer aan een ontvoering.

Agenten zoeken daarom naarstig naar de vriend van de serveerster van café Aux Armuniers, waar de moeder zat toen de halfzusjes verdwenen. De man zat tot half twee in het café en is sindsdien spoorloos. De man is voorwaardelijk vrij.

Hij staat bij justitie bekend om vijftien criminele feiten, waaronder een zedendelict met een meerderjarig slachtoffer. De man is hiervoor veroordeeld tot vier jaar cel.

Vruchteloos

Het gerecht wil hem officieel horen als getuige, maar velen zien hem vooral als verdachte. De politie heeft de serveerster al meermalen verhoord om zijn verblijfplaats te ontdekken. Maar deze pogingen zijn nog vruchteloos.

Niet zover van Luik heeft de beruchte kindermoordenaar Marc Dutroux voorheen de meisjes Julie en Melissa opgepikt en later gedood.