ROTTERDAM - De schepen die deelnemen aan de Volvo Ocean Race hadden ook zondag weer veel belangstelling. De organisatie rond de stop van de race in Rotterdam schatte dat ongeveer 80.000 mensen zondag een kijkje bij de vaartuigen hebben genomen.

De havenrace voor de kust van Kijkduin werd zondagochtend en begin van de middag door enkele duizenden mensen vanaf het strand en vanaf scheepjes bekeken. "Er was een kleine dip in de belangstelling tijdens de wedstrijd van Oranje maar direct daarna werd het weer drukker," aldus de woordvoerder van de organisatie die zeer te spreken is over het verloop.


Foto: Robbert-Jan Metselaar l De snelle zeilschepen liggen tot en met woensdag afgemeerd in de Veerhaven

Ook vanuit het Rotterdamse gemeentebestuur is er interesse voor de race. Burgemeester Opstelten ontvangt de bemanningen van de zeilschepen maandag aan het begin van de avond in het stadhuis.

Laatste etappe

De snelle zeilschepen liggen tot en met woensdag afgemeerd in de Veerhaven waar elke dag een programma is. De vaartuigen vertrekken donderdag voor de laatste etappe. Verwacht wordt dat een vloot van enkele honderden scheepjes de racejachten een stuk zal begeleiden.