DEN HAAG - Nadat de VVD als gevolg van de publiciteit rond de interne strijd om het leiderschap enkele weken in de lift heeft gezeten, is het nu de beurt aan het CDA. In de peiling van Maurice de Hond scoren de christendemocraten zondag 36 zetels, twee meer dan vorige week.

Het is de beste score sinds de zomer van 2004, maar nog altijd een verlies van 8 zetels in vergelijking met het huidige aantal in de Tweede Kamer.

In de peiling van De Hond stond de VVD drie weken geleden nog op 36 zetels, maar nu zijn dat er 30, twee meer dan bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2003. Ook de PvdA staat nog op winst, al is die met 4 zetels (totaal 46) minder dan een aantal weken geleden. De kleinste coalitiepartij D66 boekt in de peiling een zeteltje winst, van 3 naar 4, maar staat nog altijd op verlies in vergelijking met het aantal van nu in het parlement (6).

Links

SP en GroenLinks verliezen zondag een zetel in vergelijking met de peiling van vorige week. Met 13 zetels behaalt de SP nog wel altijd een winst van 4 in vergelijking met het huidige aantal in de Tweede Kamer, GroenLinks lijdt met 7 zetels een verlies van 1.

christenunie, SGP en LPF staan onveranderd op respectievelijk 5, 2 en 0. De Groep Wilders wint een zeteltje en komt uit op 6. Dat is 5 meer dan nu in de Tweede Kamer.