BAGDAD - Het Amerikaanse leger in Irak voert zaterdag autopsie uit op het lichaam van de omgekomen topterrorist Abu Musab Al Zarqawi. Volgens de woordvoerder generaal William Caldwell is de lijkschouwing zaterdagavond afgerond.

De sectie volgt op vragen over de manier waarop Zarqawi om het leven is gekomen. Vrijdag zei Caldwell dat de leider van de terreurbeweging Al Qaida in Irak nog in leven was, toen Amerikaanse militairen hem na het bombardement op zijn schuiladres vonden.

"We voeren de autopsie uit om te weten hoe hij is gestorven." De woordvoerder voegde eraan toe dat Zarqawi geen schotwonden had. De militaire deskundigen die de lijkschouwing uitvoeren, houden rekening met de moslimtradities bij het omgaan met het stoffelijk overschot, zei Caldwell.

Het Amerikaanse leger ontkende dat bij het bombardement ook een anderhalf jaar oud zoontje van Zarqawi is omgekomen, zoals de nabestaanden van de geboren Jordaniër vrijdag zeiden. Onder de zes slachtoffers waren twee vrouwen en een meisje van ongeveer zes jaar oud. De overige slachtoffers waren volwassen mannen.