DEN HAAG - De demonstratie tegen pedofielenpartij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit die zaterdagmiddag zou plaatsvinden op het Haagse Malieveld, is afgelast. De organisatie besloot dit op het laatste moment omdat de opkomst te laag was. Slechts enkele tientallen belangstellenden kwamen opdagen, het merendeel bestond uit extreem-rechtse aanhangers.

Yvonne van Hertum van het actiecomité 'Stop de NVD' is zwaar teleurgesteld. "Deze demonstratie was bedoeld voor het volk. Moeders en vaders die nu blijkbaar op het strand liggen." Van Hertum had minstens tweeduizend man verwacht gezien alle reacties die ze de afgelopen dagen kreeg. "Mijn emailbox is zelfs twee keer ontploft."

De politieke partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit werd vorige week opgericht. Ze pleit voor legalisering van seks tussen volwassenen en kinderen boven de twaalf (is nu zestien jaar). Bovendien wil de partij dat iedereen ouder dan zestien jaar kan meespelen in pornofilms als dat gebeurt op basis van vrijwilligheid.

De oprichting heeft tot een storm van reacties geleid en de partijleden zijn bedreigd. De partij mag bovendien de afkorting NVD niet meer gebruiken nadat het beveiligingsbedrijf NVD uit Haarlem dit in een kort geding afdwong.