DEN HAAG - De partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, die is voortgekomen uit de pedofielenbeweging, mag niet langer de afkorting NVD gebruiken. Dat heeft de rechter in Den Haag vrijdagochtend bepaald.

Het beveiligingsbedrijf NVD uit Haarlem eiste woensdag in kort geding dat de partij de afkorting NVD niet meer zou mogen gebruiken. De onderneming stelde schade te ondervinden. Klanten zouden niet langer willen dat het bedrijf zijn logo plaatst bij beveiligde objecten. En sommige personeelsleden zouden niet meer in het uniform met de letters NVD willen lopen, uit angst in verband gebracht te worden met de pedopartij.

Rechter Chr. Hensen heeft de partij nu bevolen om de afkorting NVD uit haar inschrijving bij de Kamer van Koophandel en haar statuten te schrappen. Bovendien moet ze haar domeinnaam op internet wijzigen. De partij krijgt hiervoor drie dagen de tijd.

Omstreden

De partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit is omstreden omdat ze pleit voor legalisering van seks tussen volwassenen en kinderen boven de twaalf (is nu zestien jaar). Bovendien wil de partij dat iedereen ouder dan zestien jaar kan meespelen in pornofilms als dat gebeurt op basis van vrijwilligheid.