LONDEN - Dacht men altijd dat eekhoorntjes lieve, schuwe diertjes zijn met een zachte vacht, in het Britse Knutsford is de doorgaans vertederende kijk op deze beestjes omgeslagen in pure haat. Een uitermate agressieve en bloeddorstige eekhoorn houdt het stadje in het graafschap Cheshire in zijn greep, meldde de Britse krant The Times donderdag.

Paniek heeft zich meester gemaakt van het doorgaans rustige plaatsje. In een week tijd heeft het knaagdiertje terreuraanvallen uitgevoerd op zeker zes mensen. Inwoners durven nauwelijks meer de straat op. Kinderen worden binnengehouden, mensen durven de was niet meer buiten te hangen en spieden eerst door de ramen voordat ze de voordeur door durven.

De eekhoorn valt zonder aanziens des persoon aan. Het zinkt zijn tanden in het voorhoofd van tweejarige meisjes, het jaagt volwassen kerels door hun tuin en valt nietsvermoedende vrouwen in pittbull-stijl aan. Het beestje weet van geen ophouden en stelt wetenschappers voor een raadsel.

De beheerder van een lokale dierenopvang vermoedt dat het beestje vroeger mogelijk als huisdier is gehouden, maar daarna aan zijn lot is overgelaten. Als eekhoons tam zijn op jonge leeftijd en daarna worden losgelaten, kunnen ze aggressief worden, aldus Ray Jackson in The Times.