JAKARTA - De Indonesische politie lijkt een eerste doorbraak te hebben bereikt in het onderzoek naar de aanslagen op Bali. Volgens BBC World heeft een eerder gearresteerde man bekend een van de bommen in Kuta Beach te hebben geplaatst.

De politie gaf eerder donderdag een compositietekening vrij van een vierde verdachte van de aanslag van vorige maand op Bali. De Indonesische en buitenlandse onderzoekers zeggen dat deze man volgens getuigen veel te maken heeft met de zaak.

Vorige week had de politie al drie compositietekeningen vrijgegeven van mannen die betrokken zouden zijn bij de aanslag op de discotheek, die meer dan 180 mensen het leven kostte. De woordvoerder van het onderzoeksteam zei dat de politie denkt dat de aanslag is gepleegd door een zes tot tien leden tellende groep.

Woensdag hield de politie een dertigjarige man aan die de eigenaar zou zijn geweest van de auto die bij de discotheek ontplofte. Hij wordt volgens de woordvoerder van de onderzoekers nog steeds ondervraagd. Zijn verhoor is volgens de woordvoerder van de politie "zeer, zeer nuttig". Volgens BBC World heeft deze man bekend betrokken te zijn geweest bij de aanslag op een discotheek.