DEN HAAG - De politieke partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD), die is voortgekomen uit de pedofielenbeweging, is woensdagmiddag niet verschenen bij een kort geding tegen haar in Den Haag. Het beveiligingsbedrijf NVD uit Haarlem eiste bij de voorzieningenrechter dat de partij niet langer de afkorting NVD gebruikt, omdat de onderneming er schade van ondervindt.

Diverse personeelsleden van het beveiligingsbedrijf zouden niet langer willen lopen in het uniform met de bedrijfsnaam NVD, uit angst geassocieerd te worden met de pedopartij. Het beveiligingsbedrijf zou ook niet langer haar logo met de afkorting NVD mogen plaatsen bij panden die ze bewaakt, als de omstreden partij dezelfde afkorting gebruikt.

Verder ontvangt het bedrijf op haar internetadres kwade mails van afzenders die denken dat ze op de website van de pedopartij zitten.

Het belangrijkste programmapunt van de partij NVD is legalisatie van kinderporno en seks tussen volwassenen en kinderen van boven de twaalf jaar. Zonder opgaaf van reden liet de partij woensdag verstek gaan bij de rechter. Vrijdag maakt de rechter bekend of ze een andere naam en afkorting moet gaan gebruiken.