LONDEN - De ex-butler van prinses Diana heeft scherpe kritiek op de familie van zijn voormalige werkgeefster. In een vraaggesprek met het boulevardblad Daily Mirror beschuldigt Paul Burrell de familie Spencer van hypocrisie en jaloezie.

Het interview komt enkele dagen na een rechtzaak waarin Burrell zich moest verantwoorden voor het stelen van een aantal van Diana's bezittingen. In deze zaak legden de moeder en zus van de prinses een getuigenis tegen hem af. Burrell werd vrijgesproken nadat de Britse koningin Elizabeth het voor hem had opgenomen. Zij herinnerde zich opeens dat hij een aantal spullen van Diana in bewaring had gekregen.

In het vraaggesprek gaat Burrell onder anderen tekeer tegen Diana's broer, Earl Spencer. Die maakte op velen een grote indruk toen hij tijdens de begrafenis van zijn zus een toespraak hield. Maar de oud-butler kreeg het "aan zijn maag" toen hij Earl Spencer hoorde spreken, zo vertelt hij in de Daily Mirror.

Burrell beschuldigt Spencer van hyprocrisie en hekelt het museum ter nagedachtenis van de prinses op het landgoed van de Spencers. Diana ligt daar begraven en bezoekers moeten er 16 euro toegang betalen. Ook Diana's zus Sarah en haar moeder moeten het ontgelden. Zo zou Sarah jaloers zijn geweest toen Diana met prins Charles in het huwelijk trad. Het huwelijk strandde uiteindelijk. Diana kwam in om het leven bij een verkeersongeluk in Parijs.