WASHINGTON - De Verenigde Staten houden rekening met vergeldingsacties als volgende week in de staat Virginia een Pakistaan wordt geëxecuteerd. De man is ter dood veroordeeld wegens de moord op twee medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in 1993.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington waarschuwt voor aanslagen op Amerikaanse doelen buiten de VS. Na de aanslagen van 11 september zijn de veiligheidsmaatregelen in de VS aanzienlijk verscherpt. Volgens het ministerie worden overzeese doelen daardoor aantrekkelijker voor terroristen. Het ministerie waarschuwt daarom Amerikanen die in het buitenland wonen alert te zijn.

De Pakistaan Mir Ahmad Kasi kreeg vijf jaar geleden de doodstraf voor een dubbele moord bij een kantoor van de CIA in Langley, Virginia. Een dag na de schietpartij vluchtte hij naar zijn vaderland, waar hij na twee jaar werd aangehouden. Hij zei de moorden te hebben gepleegd uit protest tegen de Amerikaanse politiek, die volgens hem schadelijk is geweest voor moslimlanden.