HAARLEM - De rechtbank in Haarlem buigt zich vrijdag over de zaak van de vier gevonden babylijkjes in Beverwijk. De 29-jarige M.A., moeder van de kindjes, staat terecht voor moord. Haar advocaat verwacht dat de vrouw op de zitting aanwezig zal zijn.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie eind december vorig jaar in een woning in Haarlem het lichaam van een baby vond. Het onderzoek verplaatste zich naar Beverwijk, nadat bleek dat het meisje daar was geboren.

In en om een woning in Beverwijk werden begin dit jaar de lijkjes gevonden van nog drie voldragen baby's. Onderzoek wees uit dat A. de moeder van de kinderen is. De biologische vader, de 35-jarige J. de W., werd na twee weken voorarrest op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen beslissing genomen of W. ook nog strafrechtelijk wordt vervolgd, aldus een woordvoerder van het OM. Zijn advocaat, C. Kranendonk, verwacht niet dat hij vrijdag de rechtszaak bijwoont.

Onwetend

W. heeft altijd volgehouden dat hij niets wist van de zwangerschappen van zijn ex-partner. De vrouw was eind vorig jaar naar haar moeder in Haarlem gegaan nadat aan de relatie een einde was gekomen. Hier werd het eerste lijkje gevonden, waarna W. op de hoogte is gesteld. Getuigen en ook de moeder zelf hebben bevestigd dat W. niets van de baby's heeft geweten.

Het gaat om twee meisjes en twee jongetjes, die zijn gestorven in de periode 2000-2005. Hoe de baby's precies om het leven zijn gebracht, wil het OM voor de zitting niet bekendmaken.