SCHEVENINGEN - Vlaggetjesdag in Scheveningen heeft zaterdag bijna 200.000 bezoekers getrokken, ondanks het ontbreken van de belangrijkste gast: de Hollandse Nieuwe. De haringhappers moesten het doen met de maatjes van vorig jaar, omdat die van dit jaar pas half juni vet genoeg zijn om als Hollandse Nieuwe aan wal te worden gebracht.

De organisatie van Vlaggetjesdag verwachtte vooraf minder bezoekers in en rond het Scheveningse havengebied. "We gingen er vanuit dat een hoop mensen niet zouden komen omdat ze dachten dat Vlaggetjesdag niet door zou gaan vanwege het ontbreken van de Hollandse Nieuwe. Mede door het goede weer was de opkomst geweldig", aldus Arie Kleijn, voorzitter van de organisatie achter het Scheveningse feest.


Foto: Jan Kranendonk l Visafslag op Vlaggetjesdag

Op de kades schilderden amateur-schilders een portret van de haven, diverse koren brachten (vissers)liederen ten gehore. Ook Liesbeth List trad op. Namens het kabinet waren de ministers Cees Veerman (Visserij), Rita Verdonk (Integratie), Karla Peijs (Waterstaat) en Sybilla Dekker (Volkshuisvesting) aanwezig. Ex-Idol Jim sloot de dag in Scheveningen af.