TRAUNSTEIN/DELDEN - Het Duitse Openbaar Ministerie in Beieren looft een beloning uit van 51.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op het Deldense echtpaar Langendonk in juni 1997 in de deelstaat. De Duitse variant van het tv-programma 'Opsporing Verzocht' besteedde donderdagavond aandacht aan de moordzaak die onlangs heropend is. Dat heeft de Duitse politie in de streek Traunstein vrijdag laten weten.

Het vakantievierende echtpaar werd op 8 juni 1997 in zijn camper doodgeschoten. De lichamen werden met messen bewerkt. Daarna werd de camper met de stoffelijke overschotten in brand gestoken. De munitie is afkomstig uit Oost-Europa. Daarom gaat de politie uit van Oost-Europese dader(s).

De politie is op zoek naar een Bulgaar die volgens haar destijds in de buurt was van de plaats van het misdrijf aan de Chiemsee ten zuiden van München. Bij een ander politie-onderzoek gaf deze man een valse naam op. Naar aanleiding van de tv-uitzending kwamen tips binnen bij de politie die de man destijds meenden te hebben gezien.