ROCKVILLE - De Amerikaanse sluipschutter John Allen Muhammad is donderdag door een jury in de staat Maryland tot zes keer levenslang veroordeeld voor een reeks moorden in 2002. Dat hebben Amerikaanse media en de Britse omroep BBC donderdag gemeld. In de staat Virginia heeft Muhammad al de doodstraf gekregen voor één moord.

Muhammad schoot in oktober 2002 samen met de jeugdige Lee Boyd Malvo in hoofdstad Washington DC en in de staten Virginia en Maryland willekeurig tien mensen dood. De jury in Maryland veroordeelde Muhammad voor zes van de tien moorden. De 45-jarige Muhammad luisterde met gebogen hoofd toen het vonnis tegen hem werd uitgesproken.

De 21-jarige Malvo trad vorige week op als getuige voor de aanklagers in het proces tegen zijn gewezen mentor. Volgens Malvo had Muhammad tot doel het gebied rond Washington te terroriseren. Hij wilde een maand lang elke dag zes mensen doodschieten voordat hij zou overgaan tot nog meer geweld met explosieven.

Malvo, in Virginia tot levenslang veroordeeld, heeft in Maryland schuld bekend als onderdeel van een deal met de aanklagers.