ANKARA - De Turkse politie heeft donderdag met een reeks aanhoudingen aanslagen verijdeld op de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en een onbekend aantal toeristische doelen.

In een voorstad van de hoofdstad Ankara hield de politie negen mannen aan die van plan zouden zijn geweest een aanslag te plegen op de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Volgens de Turkse media vond de politie bij huiszoekingen van de verdachten een grote hoeveelheid explosieven.

Militairen

Op een schets vonden de agenten een gedetailleerde weergave van de route die de premier meestal neemt van zijn woning naar zijn kantoor. Onder de verdachten zijn drie militairen, die zijn overgedragen aan de militaire politie. De mannen zouden mogelijk lid zijn van een ultranationalistische bende.

Explosieven

Bij huiszoekingen in de toeristische kuststad Izmir troffen agenten bijna 4 kilo explosieven en zes ontstekers aan. Zes Koerdische mannen zijn gearresteerd. Zij zouden van plan zijn geweest aanslagen te plegen op de promenade Kordonboyu in de stad, meldde het Turkse persbureau Anatolië.