VENRAY - De politie houdt er ernstig rekening mee dat twee in Venray vermiste mannen niet meer in leven zijn. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De twee inwoners van Venray, de 23-jarige Fouad Bendella en de 19-jarige Karim Fourkour, zijn spoorloos sinds zij op 11 mei inbraken in een hennepkwekerij aan de Poststraat in Venray. De politie vreest het ergste gezien de aangetroffen sporen van geweld in de inmiddels geruimde hennepkwekerij.

De familie van beide mannen heeft enkele dagen vergeefs gezocht naar het tweetal op plaatsen waar veel activiteit is met drugshandel. De vermissing van beide vrienden staat inmiddels ook gemeld op de website vermistepersonen.nl.

Rechercheurs

De politie vond in de hennepkwekerij bloed dat afkomstig bleek van de twee vermiste inwoners uit die plaats. De politie onderzoekt de zaak met een team van twintig rechercheurs. Specialisten uit andere regio's assisteren hen daarbij.

Burgemeester Jos Waals (CDA) van Venray zei onlangs dat er mogelijk sprake is geweest van een strijd om de oogst, waarbij hij een dubbele moord niet uitsloot. Volgens een zus van de 23-jarige vermiste wilde haar broer met zijn vriend alleen maar wat wiet stelen. Sindsdien zijn ze spoorloos.