HENGELO - De uitslaande brand die zaterdag winkels, woningen en een voormalige bioscoop in het centrum van Hengelo in de as heeft gelegd, is niet aangestoken. Dat meldt de politie dinsdag, nadat het onderzoek is afgesloten.

De brand is volgens de politie niet ontstaan in het Blokker-filiaal aan de Enschedesestraat, zoals eerder gemeld, maar in een pand ernaast. Kortsluiting in de elektrische bedrading tussen het plafond en een plat dak heeft de brand veroorzaakt. Via een opening in de muur zijn de vlammen overgeslagen naar het pand van Blokker.

De brand ontstond vrijdagnacht. Hij kon moeilijk worden geblust door de rookontwikkeling en de vele kleine vertrekken in de getroffen panden. Dertig mensen moesten worden geëvacueerd. Er raakte niemand gewond. De vlammenzee verwoestte verschillende panden.

Brandstichtingen

Belgische media meldden vorige week dat de Blokker Holding mogelijk doelwit is van aanslagen en brandstichtingen. Op verschillende plaatsen in België brandden de laatste jaren panden van de onderneming uit.