OOSTERHOUT - Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagens op de A59 bij Oosterhout is een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt. De weg is afgesloten, omdat uit één van de voertuigen vijfhonderd liter diesel is gelekt. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur op de A59, richting de A16. De weg is afgesloten tussen knooppunt Zonzeel en Raamsdonkveer over een lengte van dertien kilometer. Dit leidt vooralsnog niet tot files, maar automobilisten moeten wel omrijden.

De politie vermoedt dat het ongeval is veroorzaakt doordat een vrachtwagenchauffeur een file voor hem te laat opmerkte. Hij remde zo abrupt dat een vrachtwagen achter hem, hem aanreed. Vervolgens botsten daar weer een personenauto en een vrachtwagen tegen aan.

De bestuurster van de personenauto en de chauffeur van de achterste vrachtwagen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest de vrachtwagenchauffeur bevrijden. De verwondingen van de chauffeur zien er 'ernstig' uit, zegt een politiewoordvoerder.