AMSTERDAM - Amsterdam is maandagmiddag getroffen door een grote stroomstoring. Gedeeltes van de stadsdelen Centrum, Noord, Oost, Zeeburg, Watergraafsmeer en Zuid werden getroffen door de storing, die om half twee begon.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het hoofdkantoor van Nuon moest overschakelen op een noodaggregaat, nadat ook daar het licht was uitgegaan. Verschillende scholen, waaronder de Hogeschool van Amsterdam, moesten worden ontruimd. Het winkelend publiek werd de winkels uitgezet.

De storing veroorzaakte ook veel problemen in het verkeer. Doordat de verkeerslichten niet meer werkten heerste er chaos op verschillende kruispunten. Ook viel een groot aantal metro's en trams uit. De treinen bleven wel gewoon rijden.

Oorzaak

Inmiddels zijn de meeste delen van Amsterdam weer voorzien van stroom. Het is niet duidelijk hoeveel aansluitingen zijn getroffen door de storing. Ook weet Nuon nog niet wat de oorzaak van de stroomstoring is.

Eerder deze maand hadden tweeduizend huishoudens in de stadsdelen Centrum en de Pijp enkele uren geen stroom. Die storing werd veroorzaakt door een aannemer, die bij werkzaamheden een leiding had geraakt.