SCHAGEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een schietpartij in het centrum van Schagen twee mannen gewond geraakt. Een 21-jarige Amsterdammer werd in zijn been geschoten en daarvoor behandeld in een ziekenhuis, waarna hij is ingerekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een 26-jarige man uit Hoorn werd zodanig op zijn hoofd geslagen dat een operatie noodzakelijk was. Dat liet een politiewoordvoerder zondag weten.

De schoten werden gelost toen bij een geparkeerde auto in de Noord-Hollandse plaats een aantal mensen stond te ruziën. Waar het meningsverschil over ging, weet de politie nog niet.

Dronken publiek hinderde de politie tijdens het onderzoek. Agenten uit de regio moesten assistentie verlenen. Een 23-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden, toen hij door de afzetting wilde dringen. Hierbij werd hij door een politiehond in zijn buik en hand gebeten.

De man liep geen ernstig letsel op. De politie hield een 25-jarige man uit Alkmaar aan, omdat hij een steen gooide in de richting van een agent. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.