ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft zaterdagochtend tien puppies uit een ondergrondse vuilcontainer gehaald. De kleine, pasgeboren hondjes zijn naar het dierenziekenhuis gebracht en liggen in een couveuse. Ze maken het naar omstandigheden goed, aldus de politie.


Foto: Dierenambulance Rotterdam | Een van de gevonden pups krijgt flesvoeding

Omstreeks vijf uur hoorde een 20-jarige Rotterdammer op de hoek van de West-Varkenoordseweg met de Vlasakkersstraat piepende geluiden, die vanuit een ondergrondse vuilcontainer kwamen. De Rotterdammer vertrouwde het niet en waarschuwde de politie en die vond hondjes.

Volgens een woordvoerster van de Dierenambulance Rotterdam (DAR) waren de hondjes vijf vrouwtjes- en vijf mannetjespups van een rottweiler. "Gelukkig komen dit soort gevallen niet vaak voor, de hondjes waren nog geen 24 uur oud."

Na buurtonderzoek kwam de politie de eigenaar van een hond op het spoor, die net had gejongd. De man bekende de puppies te hebben gedumpt.

De politie heeft een proces-verbaal uitgeschreven op grond van overtreding van de Wet welzijn gezondheid dieren. De man deed vrijwillig afstand van zijn hond. De Dierenambulance Rotterdam heeft de moeder herenigd met haar kleintjes.