BERLIJN - Een van de slachtoffers van een wilde steekpartij vrijdagavond in Berlijn is volgens eigen opgave met het aidsvirus besmet. De politie van de Duitse hoofdstad heeft daarom alle gewonden opgeroepen zich extra te laten controleren.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De steekpartij had plaats tijdens de festiviteiten rond de opening van het nieuwe Berlijnse centraal station. Een naar verluidt stomdronken zestienjarige jongen stak in het wilde weg om zich heen en verwondde daarbij minstens 28 mensen.

Zeker zes van hen zijn er erg slecht aan toe. Zaterdagochtend lagen er nog vijftien mensen in het ziekenhuis.

Opgepakt

Agenten hebben de verdachte opgepakt. Hij is een bekende van de politie, die zich eerder aan geweldsmisdrijven schuldig heeft gemaakt. Over zijn motieven tasten de autoriteiten nog in het duister. Onder passanten in de volgepakte straat brak paniek uit.

Opening

Een half miljoen mensen woonden de opening van het nieuwe centraal station bij. Vooral de gigantische lichtshow trok veel bekijks. De autoriteiten moesten door de enorme toeloop uit veiligheidsoverwegingen mensen de toegang tot het Hauptbahnhof weigeren.

Aan het complex is meer dan tien jaar gebouwd. Bondskanselier Angela Merkel en de chef van de Duitse spoorwegen Hartmut Mehdorn knipten aan het begin van de avond het lintje door.