WASHINGTON - De politie in de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft vrijdag vijf uur lang vergeefs onderzoek gedaan naar een schietpartij die zou hebben plaatsgevonden in een parlementsgebouw op Capitol Hill. Er werd echter geen bewijs gevonden dat er daadwerkelijk schoten zijn gelost.

In de loop van de ochtend werd alarm geslagen nadat in een garage van het Rayburn-gebouw van het Huis van Afgevaardigden geluiden waren gehoord die op schoten leken. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN ging het vermoedelijk om het geluid van de pneumatische hamer van een liftreparateur.

Speciale eenheden

De politie grendelde het gebouw urenlang hermetisch af en kamde het met speciale eenheden volledig uit. Er werd echter niets verdachts gevonden. Werkzaamheden in het Huis van Afgevaardigden kwamen stil te liggen. In het naburige gebouw van de Senaat werd evenwel gewoon doorgewerkt.

Een vrouw raakte in de paniek onwel. Zij werd met een ambulance afgevoerd, aldus de woordvoerder van een Republikeins Congreslid op diens weblog. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis, maar werd korte tijd later weer ontslagen, zo berichtte CNN.