OOSTRUM - Vier mannen zijn vrijdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in het Friese Oostrum. De politie heeft dat vrijdag laten weten.

De slachtoffers zaten in een auto die door onbekende oorzaak in het Dokkumergrootdiep reed. Een passant ontdekte vrijdagochtend rond half zes op de Tichelwei langs het water sporen van het voertuig en alarmeerde de politie. Samen met de brandweer ontdekte de politie het autowrak met daarin drie lichamen.

Het lichaam van het vierde slachtoffer werd later in de nabijheid van de auto gevonden. De slachtoffers zijn drie inwoners van Ee (28, 28 en 24 jaar) en een 19-jarige man uit Jouswier. Beide plaatsen liggen in de gemeente Dongeradeel.

's Nachts

De auto is volgens de politie rond half twee 's nachts het water ingereden. Ook is vastgesteld dat de wagen niet te hard reed. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Dongeradeel bezocht vrijdagochtend de plek van het ongeval, de nabestaanden in het ziekenhuis en de betrokken brandweer en politie. "Het is een verschrikkelijk drama, meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.

Impact

Het heeft grote impact op het dorp en het is een ramp voor de familie", aldus Cazemier. Het dorp Ee telt ongeveer duizend inwoners.

Op de plaats van het ongeval zijn vrijdagmiddag bloemen neergelegd. De festiviteiten die in Dokkum waren georganiseerd in verband met de wandelelfstedentocht, zijn vrijdagmiddag afgelast.