DEN HAAG - Met een lang weekeinde in het vooruitzicht zijn automobilisten woensdagmiddag massaal de weg opgegaan. Regen en ongelukken vormden ernstige belemmeringen voor het drukke vakantieverkeer, gemengd met woon-werkverkeer. Rond 15.00 uur stond er in totaal al ruim 120 kilometer file en om 17.30 uur bereikte de verkeersdrukte haar piek met een totale lengte van 307 kilometer, meldde de ANWB.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op de A58 liep het verkeer in beide richtingen al vroeg vast door ongevallen, de daaropvolgende bergingswerkzaamheden en spoedreparaties. Die reparaties waren pas rond 18.00 uur voltooid, terwijl een ongeluk in de ochtend die noodzakelijk hadden gemaakt.

Vrachtwagens

Ongevallen met vrachtwagens speelden ook het verkeer danig parten op de A28 vanuit Utrecht richting Amersfoort, waar lange tijd vrijwel geen beweging in zat.

Ook elders waren de wegen overvol. De drukte die eind van de middag rond Den Haag en Rotterdam gebruikelijk is, viel daarentegen volgens de ANWB juist mee. Ten zuiden van Amsterdam, op de ringweg A10, was de file met 14 kilometer wel langer dan anders.

Vanaf 18.00 uur werden de files geleidelijk korter. Een woordvoerder van de ANWB zei te verwachten dat rond 20.00 uur de files zijn opgelost. Overigens was het fileleed, ondanks het slechte weer op deze woensdag, niet groter dan vorig jaar op de dag voor Hemelvaartsdag.