AMSTERDAM - Justitie heeft woensdag een aanhouding verricht in het zogeheten Vancouveronderzoek, gericht op lekken van gevoelige informatie door een rechercheur van de Nationale Recherche. Volgens een betrouwbare bron van het ANP gaat het om een van de voornaamste handlangers van Willem Holleeder, Dino S..

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wil de identiteit van de arrestant bevestigen noch ontkennen.

In het onderzoek met de codenaam Vancouver zijn nationaal rechercheur Jacques K. en de voormalig rechercheur van de Amsterdamse politie Hans van E. de voornaamste verdachten. K. zou stelselmatig gevoelige onderzoeksinformatie aan Van E. hebben doorgespeeld, die het op zijn beurt zou hebben verkocht aan onder anderen Dino S.

Koning

De in mei 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra repte in zijn geheime gesprekken met rechercheurs van de Amsterdamse Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) vele malen over Dino S. "Dino", aldus Endstra destijds, "dat is dus de koning van de onderwereld."

Volgens de woordvoerder van het Amsterdamse parket is het nog niet zeker of S. ook vast blijft zitten. Dit zal woensdag pas later op de dag duidelijk worden.