ISTANBUL - Op de luchthaven van de Turkse stad Istanbul heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Drie mensen zijn licht gewond geraakt. De brand veroorzaakte ook grote materiële schade. De vuurzee ontstond in het vrachtgedeelte van de luchthaven Ataturk, de grootste van Turkije.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Blusvliegtuig boven vliegveld Atatürk

In de grote vrachtloods die vlam vatte, werkten meer dan tweehonderd mensen. Volgens de autoriteiten hebben die de plaats van de brand tijdig kunnen verlaten. Het Turkse ministerie van Transport meldde na enkele uren dat de brandweer het vuur meester was.

Een nabijgelegen hotel werd uit voorzorg ontruimd. Vliegtuigen die in buurt stonden werden weggesleept. De sterke wind blies de enorme rookwolken onder meer in de richting van het luchthavengebouw voor passagiers. Maar behalve schrik veroorzaakte de brand daar geen noemenswaardige consternatie.

De Koerdische gewapende groepering TAK heeft laten weten dat de brand is veroorzaakt door een sabotageactie. Gouverneur Guler van Istanbul zei echter dat de brand waarschijnlijk het gevolg is geweest van kortsluiting.