AMSTERDAM - De Arubaanse jongen die vorige week in Utrecht is aangehouden als verdachte in de zaak-Holloway, is sinds dinsdagochtend weer vrij man. Dat bevestigde zijn advocaat Gerard Spong. Het Openbaar Ministerie beschouwt hem nog wel als verdachte.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Dat is een formaliteit", aldus Spong. "Op basis van de huidige stand van zaken in het onderzoek is het ondenkbaar dat hij opnieuw aangehouden zou worden."

Volgens justitie zou de jongen betrokken zijn geweest bij de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway, in de nacht van 29 op 30 mei vorig jaar op Aruba, tijdens een vakantie met haar schoolklas. Het meisje is nog steeds spoorloos.

Croupier

De Arubaanse jongen was croupier in het hotel waar Holloway verbleef. Hij is gearresteerd op verzoek van het Openbaar Ministerie op Aruba. In een eerder stadium van het onderzoek is hij enkele malen als getuige gehoord. Hij is de tiende die in de zaak-Holloway is gearresteerd.

De jongen is bevriend met Joran van der Sloot, die er als eerste van werd beschuldigd dat hij de hand heeft gehad in Holloways verdwijning. Van der Sloot heeft toegegeven dat hij het meisje in de nacht van haar verdwijning gezelschap heeft gehouden, maar ontkent haar iets te hebben aangedaan. Ook hij geldt nog steeds als verdachte in de geruchtmakende zaak.