AMSTERDAM - Advocaat Gerard Spong heeft zondag bevestigd dat in Utrecht een Arubaanse jongen is aangehouden in verband met medeplichtigheid aan de moord op de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway. Volgens Spong wordt zijn cliënt verdacht van "het medeplegen van moord, zware mishandeling en vrijheidsberoving van Natalee Holloway". Spong zei dat zondag in het NOS Journaal.

De verdachte is bevriend met Joran van der Sloot, die eind mei vorig jaar een van de laatsten was die Holloway op Aruba heeft gezien. Van der Sloot is nog steeds verdachte in de zaak van de vermiste Amerikaanse.

De nieuwe verdachte is op Aruba al diverse keren gehoord als getuige in de zaak. Hij was croupier in het hotel waar de Amerikaanse scholiere verbleef.

Verzoek

De arrestatie is verricht op verzoek van het Arubaanse Openbaar Ministerie. In Nederland is hij inmiddels al twee keer door de politie verhoord. De verhoren gaan volgende week verder.

Maandag spant Spong een kort geding aan om uitlevering van zijn cliënt te voorkomen. De nu gearresteerde Arubaan is de tiende persoon die in de vermissingszaak is gearresteerd.

Holloway is nu bijna een jaar spoorloos. Ze verdween in de nacht van 29 op 30 mei tijdens een vakantie met haar schoolklas op Aruba. Uitgebreide zoekacties hebben tot nu toe niets opgeleverd.