LONDEN - In Britse steden komen deze zomer tientallen 'straathospitalen' te staan om slachtoffers van geweld als gevolg van (overmatig) alcoholgebruik te behandelen. De EHBO-tenten zijn nodig omdat hulpdiensten hebben gewaarschuwd voor een 'ongekende' toename van gewonden, doordat kroegen langer open mogen blijven bij warm weer. Ook verwachten zij een hoger alcoholgebruik door het WK voetbal.

Tot de straatposten is besloten toen proeven in Cardiff en Newcastle een succes bleken, meldde The Independent on Sunday. De EHBO-posten helpen de druk op de overbelaste hulpverleners te verlichten. Ambulance-diensten hebben gewaarschuwd dat zij mogelijk niet in staat zijn om op tijd te zijn bij 'gewone' mensen die de alarmlijn hebben gebeld bij levensbedreigende ziekten of verwondingen, door de overbelasting door alcoholgewonden.

Een van de grootste posten komt in de zuid-Londense wijk Croydon, waar dronken supporters zich in 2004 met geweld uitleefden na de uitschakeling van Engeland tijdens het EK voetbal.