MADRID - Zeven mensen met de Marokkaanse nationaliteit zijn zondag om het leven gekomen, door een bus met een Belgisch kenteken kantelde in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid. Twee van de zeven slachtoffers hadden naast de Marokkaanse ook de Belgische nationaliteit. Een van de doden is een baby, aldus de kranten El País en El Mundo in hun interneteditie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zeker 28 personen raakten gewond, aldus medewerkers van de Spaanse politie en van de Spaanse hulpdiensten. Van zes gewonden is de situatie kritiek. De gewonden zijn met helikopters naar verschillende ziekenhuizen in Madrid overgebracht.

Klapband

Het incident deed zich voor op A1, ter hoogte van de plaats Pedrezuela ten noorden van Madrid. De dubbeldekker was op weg van het Zuid-Spaanse Algeciras naar Brussel. Het voertuig raakte vermoedelijk door een klapband van de weg. Het voertuig kantelde en kwam tegen een boom tot stilstand. Het dak van de bus werd volledig vernield.

Een woordvoerder van het reisbureau Sundus Travel in Brussel, de eigenaar van de bus, zei tegen de Waalse zender RTL-TVI dat het voertuig in orde was, aldus het Franse persbureau AFP. "Het is triest, maar dit kan gebeuren wanneer een band klapt", zei directeur Mustapha Bouserher van Sundus Travel.

Twee jaar geleden kwamen in het Franse Poitiers bij een ongeluk met een bus met Marokkanen uit België twaalf mensen om het leven. Na het ongeluk rezen veel vragen over de veiligheid van bussen die tussen België en Marokko reizen.