AMSTERDAM - Rembrandt krijgt dit jaar niet alleen aandacht in vele tentoonstellingen en boeken, maar vanaf vrijdag ook in het nieuwste nummer van Donald Duck. Het weekblad staat helemaal in het teken van de beroemde schilder. Donald Duck heeft de 400e geboortedag van Rembrandt aangegrepen om een speciaal themanummer te maken.


Weekblad presenteert eigen versie Nachtwacht

De voorplaat, de strips en de rubrieken worden op artistieke wijze gepresenteerd, aldus uitgever Sanoma donderdag. Ook presenteert het weekblad een eigen versie van de Nachtwacht, de 'Duckwacht'. Dit werk is geschilderd door Rembrandt van Duck, een groot bewonderaar en vermoedelijke leerling van Rembrandt van Rijn.

De Duckwacht is later dit jaar tevens te zien op de Rembrandt-tentoonstellingen op Schiphol en in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tevens is het kunstwerk van Rembrandt van Duck straks te zien op billboards langs de weg en op NS-stations. Met het Rijksmuseum in Amsterdam lopen nog onderhandelingen om de Duckwacht tijdelijk tegenover de Nachtwacht te laten hangen.