ROME - De Italiaanse premier Romano Prodi gaat het parlement voorstellen de Italiaanse militairen uit Irak te halen. Prodi zei dat donderdag in de Senaat.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Hij noemde de oorlog in het Arabische land een "ernstige fout". Italie heeft ongeveer 3000 militairen in Irak. Prodi zei dat hij over de terugtrekking van de troepen met de bondgenoten zal overleggen. Prodi zei niet wanneer hij het voorstel voor de terugtocht uit Irak zal lanceren.

Prodi liet in zijn verklaring voor de Senaat weten dat hij zich sterk zal maken voor eenheid binnen de Europese Unie. Verder repte de premier van "het consolideren en het verrijken van de historische alliantie met de Verenigde Staten".

Ambtseed

De nieuwe centrumlinkse Italiaanse regering onder leiding van Prodi is woensdag geïnstalleerd. De leden van het kabinet legden in het Quirinaalspaleis in Rome de ambtseed af voor president Giorgio Napolitano. De coalitie onder leiding van de 66-jarige nieuwe premier versloeg vorige maand nipt de zittende regering onder leiding van de centrumrechtse politicus en mediamagnaat Silvio Berlusconi.