BERLIJN - De Duitse superminister Wolfgang Clement (Economische Zaken en Werkgelegenheid), die zware bevoegdheden heeft gekregen voor de hervorming van de arbeidsmarkt, presteert thuis in het huishouden helemaal niets. Hij heeft dat toegegeven in een interview met het weekblad Frau im Spiegel van zaterdag.

De 62-jarige Clement laat thuis alles aan zijn vrouw over wegens zijn vergaande incompetentie op het gebied van huishoudelijke zaken. "Zonder mijn vrouw zou ik het niet redden."

"Ik weet niet eens hoeveel geld wij hebben"

Mevrouw Clement betaalt de rekeningen, houdt de financiële administratie bij, doet de was, koopt kleren voor haar man en verzorgt alle maaltijden omdat hij geen idee heeft hoe dat allemaal moet. "Ik weet niet eens hoeveel geld wij op de bank hebben", bekende de minister die in het nieuwe kabinet de taken heeft die vroeger op de schouders van twee ministers rustten.

Eitje

Een eitje koken is te veel gevraagd voor de sociaal-democraat, die de reputatie heeft nogal ongeduldig te zijn. En wat voor zout er op het eitje moet, weet hij naar eigen zeggen ook al niet. Hij kan tafelzout en zout voor de vaatwasmachine niet uit elkaar houden.