HARLINGEN - De Hells Angels Northcoast in Harlingen mogen dit jaar hun jaarlijks feestje Illegal Vibes niet organiseren omdat ze tijdens eerdere edities georganiseerd drugs verkochten.

De gecontroleerde drugsverkoop is aan het licht gekomen doordat tijdens de grootscheepse invallen bij de motorclub vorig jaar een boekhouding is gevonden waarin deze handel werd geregistreerd. Dat heeft een zegsman van de gemeente Harlingen woensdag gezegd.

Het feest wordt altijd met hulp van de Hells Angels georganiseerd bij hun clubhuis op industrieterrein Oostpoort in Harlingen. De Angels zorgen onder meer voor de beveiliging. Op advies van de politie heeft de gemeente het feest echter verboden wegens de verkoop van drugs.

Negatief advies

Via een omweg gaat het feest echter wel gewoon door. DJ Tino Schurer uit Sneek heeft ook een vergunning aangevraagd voor een feest naast het clubhuis van de Angels. "De politie heeft daar ook een negatief advies over gegeven, maar wij hebben geen juridische grond daar geen vergunning voor te geven", zei de woordvoerder van de gemeente. De zegsman benadrukt dat de Hells Angels geen officiele functie mogen hebben tijdens het vervangende feest van Schurer op 22 juli.

De vorige edities van techno- en dancefeest Illegal Vibes trokken 5000 bezoekers.