DEN HAAG - Het omstreden optreden van politieagenten van het korps Haaglanden tijdens Koninginnenach in Den Haag zal worden onderzocht door het korps Hollands Midden. Aanleiding voor het onderzoek is beeldmateriaal waarop te zien is hoe een agent een jongen slaat en schopt, terwijl de jongen door collega's in bedwang wordt gehouden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat heeft een woordvoerster van de politie woensdag gezegd. Om de onafhankelijkheid van het onderzoek te garanderen laat de hoofdofficier van justitie het onderzoek uitvoeren door de politie van Hollands Midden.

Op de beelden is te zien dat de jongen wordt vastgehouden door vier agenten in burger. Een vijfde agent, ook in burger, loopt het beeld in en slaat de jongen in het gezicht, even later geeft hij de arrestant van achteren een knietje.

De agent die de klap en het knietje uitdeelde, maakt zolang het onderzoek duurt geen deel uit van de aanhoudingseenheid. Dat houdt in dat de agent de komende tijd alleen bureauwerk zal verrichten, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Vechtpartijen

Tijdens Koninginnenach werden dertig mensen gearresteerd. De politie trad op wegens vechtpartijen, dronkenschap en opruiing.

Overigens zijn bij de politie geen klachten ingediend door de mensen uit het filmpje. Volgens de woordvoerder van de gemeente heeft één vrouw een klacht ingediend, maar heeft die geen betrekking op dit incident.