ANTWERPEN - De raadkamer van de Antwerpse rechtbank heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Hans Van T., de skinhead die donderdag twee mensen in de Antwerpse binnenstad doodschoot. De aanhouding is verlengd met een maand.

De 18-jarige Belg mikte bij zijn schietpartij in het centrum van Antwerpen doelbewust op allochtonen, heeft hij eerder toegegeven. "Hij verkeerde in een roes van een zelfmoordpoging", zei zijn advocaat Bart Herman dinsdag na het overleg in de raadkamer. "Hij heeft geen rationele verklaring voor zijn daden. Het klopt niet dat hij de moorden lang had voorbereid en dat hij zich inspireerde op nazistische sites."

De schutter, die zelf was neergeschoten na zijn schietpartij, is dinsdag overgebracht van het Antwerpse ziekenhuis naar de ziekenboeg van de gevangenis in Brugge. Dat gebeurde onder zware politiebegeleiding.

Dreigbrief

De Vlaamse omroep VRT ontving dinsdag een dreigbrief met kogel. De anonieme briefschrijver feliciteert de schutter: "Goed, Hans!", en kondigt aan dat de volgende kogel is bestemd voor bedrijfsleider Rik Remmery van het gelijknamige delicatessenbedrijf. De bedrijfsleider kwam op voor een Turkse medewerkster die werd gepest om haar hoofddoekje.