NAARDEN - De brandweer heeft de brand in een fabriek in Naarden onder controle. Ze laat het laboratorium uitbranden. Zolang de brand nog niet is gedoofd, blijft het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, van kracht. De gemeente denkt dat die maatregel tot ongeveer 16.30 uur wordt gehandhaafd.

Bij de brand is volgens de gemeente een beperkte, niet zorgwekkende hoeveelheid blauwzuur vrijgekomen. Blauwzuur veroorzaakt prikkende ogen, maar niemand heeft zich gemeld met dergelijke klachten. Inmiddels komen geen giftige stoffen meer vrij.

Geen gewonden

Volgens een woordvoerder van het bedrijf, Quest International BV, is er niemand gewondgeraakt door de brand, aangezien er niemand aan het werk was toen het vuur uitbrak.

De brand ontstond om 07.00 uur in het laboratorium. Op het terrein van het bedrijf dat geur- en smaakstoffen maakt, zijn veel chemicaliën aanwezig. Juist in het gebouw dat in brand staat, valt dat wel mee. De politie heeft alle toegangswegen afgesloten.

Voetbalwedstrijden gestaakt

De brandweer heeft uit voorzorg voetbalvelden in Huizen ontruimd omdat ze onder de rook van de brand lagen. Enkele wedstrijden zijn gestaakt. Ondanks de oproep om binnen te blijven, stonden vrij veel mensen buiten naar de brand te kijken.