ROME - Duizenden inwoners van de Midden-Italiaanse regio Molise hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op straat gebivakkeerd uit angst voor een nieuwe aardbeving.

Na de verwoestende beving van donderdag die 29 levens eistte, werd Molise in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw door enkele schokken getroffen. Dat heeft de Italiaanse staatsomroep RAI zaterdag gemeld.

De bevingen hadden een sterkte van 3,7 en 3,8 op de schaal van Richter. Voor zover bekend zijn er door de nieuwe schokken geen doden of gewonden gevallen. Ook over mogelijke schade is niets bekend.

Paniek

De paniek onder de bewoners was echter groot. In Campobasso, de hoofdstad van Molise, en verscheidene andere plaatsen ontvluchtten duizenden mensen hun huis om de nacht op straat door te brengen.

De 26 kinderen en drie volwassenen die zijn omgekomen door het instorten van een school in het dorp San Giuliano di Puglia worden zondag begraven. De regionale autoriteiten hebben besloten dat alle scholen in Molise tot en met 9 november dicht blijven.