EMMEN - De politie in Emmen heeft vrijdagavond de bewoners van de straat Hesselterbrink gewaarschuwd dat hun huizen mogelijk onder stroom zouden staan. Het zou gaan om 450 woningen in de wijk Bargeres.

Na onderzoek door energiebedrijf Essent bleek dat zeker 430 woningen niet onder stroom hebben gestaan. Van twintig woningen is dat nog niet zeker. Er wordt nog onderzoek gedaan. Rond 20.30 uur waren inmiddels voldoende voorzieningen getroffen waardoor Essent kon melden dat het gevaar was geweken.

De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Volgens een woordvoerder van Essent kwam door kortsluiting stroom op de aarde-ringleiding onder de huizen te staan en vervolgens ook in de huizen zelf. Een bewoonster merkte dit althans toen zij douchte. Zij meldde dit meteen bij het energiebedrijf. De vrouw is voor zover bekend met de schrik vrijgekomen.

Volgens een medewerker ter plaatse van Essent heeft dit voorval kunnen gebeuren omdat de woningen niet zijn voorzien van een aardlekschakelaar. Dit laatste is nog niet bevestigd. Essent verwacht vrijdagavond nog enkele uren met het onderzoek bezig te zijn.